Efter lugnet...

...kommer vanligtvis stormen. Gäller det även för Viktor och Erik?

Aber nichts!

Istället kommer tre dagars cykling genom södra Danmarks skogsklädda natur med svampplockning och ja, allt vad naturen må ha att bjuda på...

Det ska bli trevligt tycker vi båda, även om det är med en smula vemod som vi ikväll packar våra rymliga cykelväskor, tvättar oss i armhålan och känner oss så där löjligt tillfreds med livet och jorden och världsutvecklingen, som man bara kan göra på ett enda ställe; Svenska Gustafskyrkan i Köpenhamn!

Ett stort tack till HELA familjen Stoor för den goda maten, det fina rummet och den tid vi trots allt fått tillbringa tillsammans, som en enda Stoor (ordvits!) familj! Ett lite extra stort tack till Marie, som tvättat och vikt våra kläder hela helgen lång!

Tack!

image20
God natt och hejselihejsan, Köpenhamn!

Benedict XVI väntar post

Vi slängde iväg ett sista brev till vår kära Pappa Påven och hoppas att han nu inser allvaret av vår tripp och vår ankomst. Inte på ett hotfull sätt, utan på ett vänskapligt och broderligt sätt (Precis som den där lilla klappen man adderar när två män kramas, för att hela gesten inte ska få innehålla några känslor annat än vänskap.)

Det kommer bli oss (och inte minst självaste Påven) en ära att få dinera i hans matsal. Kanske blir det oxtunga med tillhörande läcker stuvning. Filibabba!

Hoppas nu bara på svar!


Dear Mr. Pope


We are two young fellows from Sweden who've decided to go to Rom by bike. We started in Vadstena, Holy Birgittas town, and are now at the Swedish Church in Copenhagen, Denmark. Our trip will continue through Germany, Checz Rebublic, Austria, Slovenia and finally Italy.


The most wonderful stop att our trip would be at your place, mr. Pope. The thought of eating a nice dinner in your dining room, after a tour in your crib, will help us keep up our faith, while we climb the cold and snowy Alpes. We will arrive in late November, and stay for a couple of nights, if it's okey?!


Even if we can't get a ride in your Pope mobile, it would be a great succes for us to take a look at it, or maybe just take a short powernap in the comfortable Pope chair at the top.


Hope to hear from you soon, to confirm our arrival. I give you our cellphone numbers, so you can call us if you wanna see us earlier.


You and your popemen can follow our trip at our website; http://punktering.blogg.se/ - A wonderful place for thoughtfulness in a crazy world.


Love.


Erik Backman

(+46)737005215


Viktor Bodelius

(+46)701706885



Det bör duga!

image19
En tjusig bild på en än mer tjusig "Pope Mobile" (Påv-kärra). Förhoppningsvis är den tankad och klar till vår ankomst, så vi kan ut och drifta på Roms gator "by night". Flaggorna på huven kommer Pappa Påven naturligtvis byta ut till piratflaggor när vi kommer.



Schuss!


Copenhagen...

Från allas vår favoritstudenstad (Lund) - där vi för övrigt fick en guidad tur på Thomanders studenthem (STORT tack till vår pappa Klas!) - fortsatte så vår resa mot grannstaden Malmö. Eftersom Malmö och Lund i princip är en och sama stad, ansåg Viktor det "helt okej" att ta tåget från ena änden av staden till den andra (från Lund till Mamlö). Huruvida Erik satte sig på samma tåg, är ännu en gåta....

I Malmö fick vi båda för första gången användnng av våra kära liggunderlag, weei! Efter en kväll på KB´s i Malmö (enligt Per Niklasson Malmös "deluxe-inneställe!") fann vi båda våra självupplåsbara underlag tillfredsställande på alla möjliga och omöjiga sätt!

Som ni säkert redan klurat ut (alla utom Bengan förstås...) så sov vi hos vår kära kamrat Per Niklasson. I en vacker  barack alldeles i närheten av Turning Torso rumsterar Niklasson i en trevlig liten lya på tio kvadrat. i det stora fina köket  åt vi ugnsstekta grönsaker och havregrynsgröt, mums!

Tack och hej, sa vi till Niklasson morgonen därpå vilket besvarades med en manlig kram, i all vänskaps tecken. Mot tåget, över sundet och "swisch" var vi framm i den danska drottningens hemstad (Puttgarten? Nepp!). Här har vi glädjen att spendera några dagar tillsammans med familjen Stoor. Stoor´s bor i den centralt belägna Gustavskyrkan, med gångavstånd till såval havsfruar som nytorg. Här utfodras vi så det står härliga till, må ni tro!

Omdelebart efter lunchen (igår) bar det av mot Carlsbergs bryggeri. Där lade vi oss båda under cisternerna och inmundigade livets härligheter. Allt till priset av ett paraply (av enklare modell)!

När klockan slog nio slag var det äntligen dags för filmkväll. Medan kvinnorna gick en trappa upp för att se "How to lose a guy in 10 days", bänkade grabbarna sig i soffan (på den undre våningen) för att uppelva Hitlers sista dagar i sin bunker. efter denna minnesvärda dag var det så dags att stiga till sängs.

Denna dag har än så länge bestått av frukost, stretching, barndop, kyrkkaffe med kantorer och körledare samt lunch med familjen Stoor. Härnäst väntar en cykeltur längs Köpenhamns gator och torg (läs Ströget). Viktor skall inhandla matchande strumpor och kalsonger,  medan Erik föredrar att botansiera bland det danska utbudet av duschcreme (som för övrigt påstås vara gigantiskt). Därefter skall strumpor, kalsonger och creme packas ner i gympapåsar och föras till stadens badhus, där Viktor och Erik tänker fukta sina kroppar i det temperarade vattnet

Åh, så fuktigt!



image16
Gustafskyrkan - Hur skulle vi klara oss utan den?



image17
"Kolla brudar, jag kan hålla i två ölglas samtidigt..."



image18
"Der Untergang" - En mycket intressant och sevärd film!

Hjälp!

När vi ändå är i Lund, tänkte vi passa på att be er om lite hjälp!

Är det någon som känner en snäll gammal tant eller farbror, eller kanske har sin käresta ute i Europa som vi kan bo hos, så får ni mer än gärna inte undvika att berätta det för oss!

Vi kommer alltså till Tyskland (Rostock, Berlin, Dresden och troligtvis lite städer där emellan), Slovenien och Italien (Venedig, Ancona). Har du en bror i Rom så behöver du inte bemöda dig med att kontakta oss, eftersom vi ska bo hos vår pappa Påven.

Se så, ring oss nu!
Omedelbums!

image14
"Erik, vi har väl inget boende efter Köpenhamn?" "Das schtimmt, Viktor!"




Allt gott!


Thomanders stad...

Nu ni. är vi äntligen framme i staden där vi båda en dag vill bo, leva och verka "till hundra procent", dvs Lund! Efter åtta mils cykling har Erik fortfarande inte trampat igen de två mil som Viktor har i försprång. Det går dock mystiska rykten på Lunds gator (dock inte torg) som menar att Viktor tänker åka tåg till Malmö imorgon...

Kvällen och natten har spenderats med Anna Lundgrens korridorskamrat Andy. Vi har ätit avocado, knäckebröd, filmjölk och lax. Tack Andy för det! Därefter bjöd Anna på egenhändigt komponerad middag i form av potatisgratäng och schnitslar, mums fillibabba!

Ikväll blir det Monty Python på teven och förhör på neurotisk psykologi. Låter INTE glassigare än vad det är...

Ka Tjiing!

image12

Andy smet från disken, schämmes!

image13
"Kolla brudar, jag kan äta upp min kameraväska..."


Godnatt.

"Det börjar göra rätt ont i arslet!" Det uttalandet gav Viktor vid Älmhult, 7 mil från dagens mål.

Vi tyckte Osby lät trist, så vi beslöt oss för att trampa på till Hässleholm istället. 14 mil blev dagens etapp. Regn och kallt, men kvällsåkningen var skön!

I natt kan vi fira 40 mil och att Ica Liatorp denna dag ökat sin försäljning av gratiskaffet markant.

Godnatt, ädla läsare av denna blogg!

Ica Nära Liatorp

20070926.jpg
här kommer en bild på erik. Vi är för tillfället på en mycket trevlig icabutik där kassörskan bjuder på kaffe, snällt! Regnet öser ner och vi har sju mil kvar...

Rast i Liatorp.

20070926.jpg
Rast i Liatorp. Torka, dricka kaffe och läsa karta. Trevligt folk på en liten ort. Här åker man äldre volvo och småpratar på Ica nära.

Dag 4

"På den fjärde dagen skapade gud uppehåll"

Imorse vaknade vi inte alls efter 10 timmars sömn. Gunnar fick komma ner till källaren och sätta igång discokulan i taket och nypa oss i tårna för att vi skulle vakna. TIll slut var vi redo för gröt och kaffe uppe i köket.

Efter att smaskat frukost och planerat kommande färdväg var det dags att gå ut och pumpa Eriks däck och bege oss mot centrum. Vi sjöng en egenkomponerad sång till värdparet som tack för kost och logi. Stämsång uteblev pga. att Viktor var kissnödig.

Nu sitter vi här på det hypermoderna och fräcka internetcafét "Everlast" i centrala Växjö, efter att ha konstaterat att man inte kan köpa kaffe i denna stad innan klockan 10.

Eriks cykel befinner sig på verkstad och är snart redo för nästa tur. Viktor sitter i skrivande stund i telefonintervjuv med Radio Östergötland - Din kajplats i Etern. Lite reklam och info angående vår häpnandsväckande tripp.

Dagens etapp blir 8 mil mot Osby, via Älmhult. Därmed lämnar vi Småland för att bemästra Skåne! "Tänt var det här!"


Snoriga kramar. 



 Birger Brosa - Anmäl Erik tills vidare om du har en möjlighet! Viktor är för snuvig för att vara 100% på utmaningen.

Dag 3

Nedbäddade hos Gunnar & Lena i Växjö. Efter en blöt och hyfsat påfrestande dag ligger vi här med pizza i magen och cidern mot huden. Imorgon väntar ordentlig däcklagning samt cykling mot Osby, staden känd för ett leksaksmärke. Vilket? (Rätt svar ger 5 poäng!) Vi ska försöka mätta er med lite bilder när vi når en fullfjädrad dator med fräsig internetuppkoppling.

Tjing!

det spöregnar, och DET har hänt: erik har fått punktering! Weii!

20070925.jpg
det spöregnar, och DET har hänt: erik har fått punktering! Weii!

Dag 2

?Pojkar, gröten är serverad!? Med dessa ord menade Eva att det var läge att vakna.

Medan Börje körde morgonrundan på altanens träningscykel förtärde vi frukost diskuterade färdväg med Eva.

"4-manna-tält, då kan ni skaffa varsin brud?, menar Börje. Med de orden är vi redo att dra ut på nästa äventyr. 10,4 mil mot Götestorp. En fruktansvärt krävande resa visade det sig. ?Fina hundar? och många ?Lennart/Christer? längst vägen.

Vid slutmålet väntade familjen Backman med middag och övriga resurser. Om det är Oden eller Thor som är vädergud vet vi inte riktigt, men någon av dessa herrar är på vår sida i alla fall. Strålande sol, god temp. och medvind för dem vi möter längst vägen.

20 mil avverkade totalt. cirka 330 kvarstår!

(bilder och mer info kommer när vi når en dator)

/Erik & Viktor

Dag 1

Efter 10 mil (Viktor) och 8 mil (Erik), var vi slutligen framme i metropolen Torpa.

Där bjöd Eva och Börje på tacos framåt kvällningen, samt smaskig carrotcake i TV-rummet.

Med första etappen i röven sov vi som stockar i källaren.



(Bilder kommer när vi når en ordentlig internetanslutning)


/Viktor (2 mil mer än Erik) & Erik

"Se non ora, quando?"

Fredagkväll. Eller, lördagmorgon. Beror på vilken ålder betraktaren har. Rolf, som avnjuter tisdagskaffet klockan 10.05 på "rådhuskondis", anser nog att 01.28 är morgon och att det alldeles strax bör vara dags att tömma kräftburarna, beta i, och lägga dagens fångst i sumpen. För att sedan möta upp Lennart nere på konsum och ljuga ihop dagens vågrekord. "Och allt är invandrarnas fel". Oscar. Oscar med C. Han anser nog snarare att 01.28 en fredagkväll är rena barnatiden och att videobandspelaren är mogen nog att köra en runda "Transformers" till innan det är dags för den dagliga webcamchatten med grannen.

Vi cyklister nyttjar i vilket fall som helst denna timma till att med alla våra krafter fundera ut vad som fattas på packlistan. När jag talade med min kamrat Viktor för någon timma sedan pekade allt på att han inte ens börjat på sin packlista. Viktors alla spridda tankar koncentrerades istället på ugnen - i köket, husets kärna - och huruvida hans skapelse till äppelpaj blev bränd eller inte. Med andra ord, våran tidsplanering har varit en aning optimistisk.

Avresan är i alla fall beräknad söndag. De två tappra själarna ger sig antagligen av ungefär den tid då Rolf, den idoge socialfikaren på Rådhuskondis, i regel antastar sitt Tisdagskaffe. Huruvida packningen är klar då eller inte har vi ringa aning om. Men, antagligen har vi i alla fall fått med oss Sovsäck, Tält, Bomullskoftor samt självbiografin Är detta en människa? (författad av den italienske livsfilosofen Primo Levi) ? Allt som behövs för några månaders överlevnad. Förhoppningsvis.

Imorgon viger vi båda trampentusiaster våra krafter åt våra stämband och sångens ädla källor. Ty, Motala Kammarkör har en konsert att genomföra och vi "blygar inte", när det gäller att stå längst fram på scenkanten hand i hand med sopraner och tenorer och angripa de mest fascinerande toner. Med minnet av den erfarenheten har vi tillsammans kalkylerat oss fram till att vi kommer ha bättre chanser att genomföra vår resa.

Sov sött, med båda ögonen stängda, så bör vi höras av senare på denna digitala anhalt.


image8

Mat har vi laddat med, till 100 procent. Viktor var tidigare idag vid metropolen CityGross i utkanten av Mantorp och inhandlade 13,5 kilo kycklingfilé. Vad kan vara bättre färdkost?

Kent o Inga, LKPG Helena och Filip!

Våra första kommenterare, minsann! Erik och jag skiner ikapp över det faktum att vår blogg redan läses av fler än det totala antalet invånare i Godegård (där alla till på köpet är kriminella på något vis!). Detta skall firas må ni tro...

Nu tänker ni kanske "pompa och ståt", aber nichts! Något sådant kan vi unde ringa omständigheter bjuda på!

Vad vi däremot KAN bjuda på, är några härliga bilder...

Lev gott!



image7
"Mammaa, du vet  Degeers-fors, var ligger det nu igeeen?"

image6
Som sagt, det finns trots allt en och annan fördel med att cykla...

Äntligen framme!

Milda makaroner, är de redan framme i Rom?, tänker ni, eftersom ni är helt på det klara med att resans mål är Påvens stad, och att Viktor och Eriks cykelerfarenhet endast sträcker sig cirka fyra veckor bakåt i tiden. Vi borde således omöjligt hinna till Rom på en dag!

Hur vi lyckades? Svaret är att vi aldrig lyckades. Resan mot Rom har ännu inte börjat. Däremot har resan mot Bocksjön börjat, pågått och avslutats! Målet med denna Generalrepetition var att konstatera att det här med friluftsliv inte är något som helst problem för två stabila gossar. Vi väntade därför in söndagens oväder, och gav oss ut i både regn och rusk.

Efter någon dryg timmes cykling, konstaterade Erik högtidligt att "nu hade vi minsann tappat bort oss". Vi var nu i närheten av DeGeers-fors och fann det synnerligen lämpligt att inmundiga dagens måltid i en närbelägen lada. Ladan var dock högst olämplig för ändamålet, då den uppenbarligen var ett tillhåll för ortens distributör av narkotika. Hur som helst, blev vi ivägkörda av en argsint langare, och valde istället att äta våra vita bönor på betryggande avstånd från DeGeers-fors. Hädanefter var vi övertygade om att alla invånare kring Tjällmo/Godegård/DeGeers-fors är något av följande;
1. Kriminella
2. Blivande kriminella
3. Före detta kriminella (som sannolikt får återfall)
4. Argsinta och allmänt ovänligt inställda människor
5. Kannibaler

Våta, kalla, och smått rädda, kom vi så äntligen fram till vår lilla Bocksjö. Här slogs ett tält av sorten "RANGER 4" upp, packning hängdes på tork och Trangia-kök ställdes fram. inom någon timma avnjöts kvällens middag, som bestod av fullkornspasta (nyttigt!) och Blå Bands pastasås Carbonara (med "Ny fräsch smak!). Kvällen spenderades tillsammans med två pilska ynglingar vid namn Philip och Lucas. De hade med sig pappa Donalds gamla cocosbollar (tack Donald!), ljummen choklad och en påse Djungelvrål. Påsen följde dock med Philip hem igen på kvällen...

Nästa morgon väcks vi två gånger. Först av en argsint hund, som var på promenad med sin argsinta och grovt kriminella hundägare. Därefter väcktes vi änu en gång av en reporter från Motala Tidning. Hon var trevlig och glad, och bor därför gissningsvis i Motalas tätort. Vi pratade om intressen, cykling och vår brevväxling med Påven. Den trevliga och glada reportern, som gissningsvis bor i Motalas tätort, menade dock att man inte kan kalla det för brevväxkling när man inte får något svar tillbaka. Det tål att funderas på...

Snart bar det av hemåt, i solsken och medvind, jippeii! Vid det här laget insåg Viktor att han var både snorig, hängig och febrig, och mådde allmänt förjävligt. Han var sjuk!

Slutsats: Ranger-tält och Trangia-kök skötte sig alldeles utmärkt i det ruskiga vädret. Det gjorde emellertid inte Viktor, som blev alldeles svag och ängslig av kylan. Erik, som är livsmedelsexpert, klarade sig dock utan synliga skador!

Hare kanin!


                    

         image4
Den trevliga och glada reportern, som kom på besök...
Bor du i Motalas tätort, månne?



image2
Vårt superfräcka Ranger 4-tält!                  

                                       


Inledningsord

Den 23e September år 2007, nådens år, beger sig Erik Bodelius och Viktor Backman.. Ursäkta. Viktor Bodelius och Erik Backman, ut på en tripp som deras arslen sent kommer att glömma.

Starten är Bispmotala 1, för resenär Viktor Bodelius
Starten är Granby Norrgård, för resenär Erik Backman

Målet sägs enligt rykten vara Påvens stad, Rom. Men vi får väl se vart regnbågen slutar. Eriks mormor gissar på centrala Skåne. Tack Mormor!


Fram till den 23e September, startdatumet, har Erik Backman en massa gräs att klippa och Viktor Bodelius en altan att måla, därför kommer denna blogg hållas hyfsat inaktiv fram till dess att hjulen börjar snurra. Men, så fort vi dragit iväg får ni gärna börja följa vår resa här genom punktering.blogg.se. Läs vår trista text, sucka över våra fula bilder och - gärna - kommentera våra inlägg. Det vore vi tacksamma för!

På återseende!

image1

RSS 2.0