"Se non ora, quando?"

Fredagkväll. Eller, lördagmorgon. Beror på vilken ålder betraktaren har. Rolf, som avnjuter tisdagskaffet klockan 10.05 på "rådhuskondis", anser nog att 01.28 är morgon och att det alldeles strax bör vara dags att tömma kräftburarna, beta i, och lägga dagens fångst i sumpen. För att sedan möta upp Lennart nere på konsum och ljuga ihop dagens vågrekord. "Och allt är invandrarnas fel". Oscar. Oscar med C. Han anser nog snarare att 01.28 en fredagkväll är rena barnatiden och att videobandspelaren är mogen nog att köra en runda "Transformers" till innan det är dags för den dagliga webcamchatten med grannen.

Vi cyklister nyttjar i vilket fall som helst denna timma till att med alla våra krafter fundera ut vad som fattas på packlistan. När jag talade med min kamrat Viktor för någon timma sedan pekade allt på att han inte ens börjat på sin packlista. Viktors alla spridda tankar koncentrerades istället på ugnen - i köket, husets kärna - och huruvida hans skapelse till äppelpaj blev bränd eller inte. Med andra ord, våran tidsplanering har varit en aning optimistisk.

Avresan är i alla fall beräknad söndag. De två tappra själarna ger sig antagligen av ungefär den tid då Rolf, den idoge socialfikaren på Rådhuskondis, i regel antastar sitt Tisdagskaffe. Huruvida packningen är klar då eller inte har vi ringa aning om. Men, antagligen har vi i alla fall fått med oss Sovsäck, Tält, Bomullskoftor samt självbiografin Är detta en människa? (författad av den italienske livsfilosofen Primo Levi) ? Allt som behövs för några månaders överlevnad. Förhoppningsvis.

Imorgon viger vi båda trampentusiaster våra krafter åt våra stämband och sångens ädla källor. Ty, Motala Kammarkör har en konsert att genomföra och vi "blygar inte", när det gäller att stå längst fram på scenkanten hand i hand med sopraner och tenorer och angripa de mest fascinerande toner. Med minnet av den erfarenheten har vi tillsammans kalkylerat oss fram till att vi kommer ha bättre chanser att genomföra vår resa.

Sov sött, med båda ögonen stängda, så bör vi höras av senare på denna digitala anhalt.


image8

Mat har vi laddat med, till 100 procent. Viktor var tidigare idag vid metropolen CityGross i utkanten av Mantorp och inhandlade 13,5 kilo kycklingfilé. Vad kan vara bättre färdkost?

Kommentarer
Postat av: Båverud

Amen Reb!!!

2007-09-22 @ 03:42:44
Postat av: h

tänkte ni ta med er 13,5 kg kyckling eller skojar ni? Fast ni kanske har med er en kyväska som ni håller temperaturen med via...........?
Kyckling blir ätt dåligt så jag utgår ifrån att det är ett skämt

2007-09-22 @ 11:44:54
Postat av: Viktor

Hm... Även jag är benägen att kalla inköpet av 13,5 kilo kyckling för ett så kallat "onödigt köp"... MEN, det är så lätt att falla för frestelsen när det står "KLIPP PRIS!"...
Kylväska får vi minsann se till att skriva opp på packlistan, Erik! Tack för tipset, du mystiske "h"!

2007-09-22 @ 12:09:01
URL: http://www.punktering.blogg.se
Postat av: jempa

halloj killar!
lycka till på er resa nu ja håller tummarna för er..sj sitter ja nu ute på trappen till vår lägenhet i notting hill och snyltar på någons trådlösa..ja o rebecka har de alldeles underbart om man bortser från möglet på toaletten o turkens, som vi bor med, kissfläckar på golvet nedanför toan..riktigt vidrigt!.hade gött puss o hej
Rebban hälsar

2007-09-23 @ 19:48:26
Postat av: Annika Bodelius

Hej kära lilla son! Det var riktigt ledsamt att vinka farväl till dej o Erik tidigare idag. Jag kommer att sakna dej så himla mycket, men det är väl bara att acceptera att du är en stor kille nu....
Ni såg jättesöta ut i era gula jackor med matchande byxor, blir succé nere i Europa, kanske en uppföljning av Helium-modet?
Så, nu har jag gjort mitt första inlägg på en blogg, det verkar ju fungera., fast riktigt säker är jag inte
Vi hörs i morrn!
kramar till er båda från mamma Bodelius

2007-09-23 @ 20:39:03
Postat av: Anna Gullman

Hej på er!
Är ni på väg nu eller?
Stort lycka till på resan och LOVA att komma hem till Kammarkörens julkonsert!
STOR KRAM!
Eder körledare

2007-09-23 @ 20:54:32
Postat av: Anncarin

hej på er pojkar. Vi har just ätit tröstekvälsmat med stackars mamma, pappa och lille Gustav hemma hos familjen Düring. lite Almatårta fanns kvar sedan dagens firande. Vi vill se mer av er! Gick första etappen bra? hur mycket kyckling har ni kvar nu?
Lycka till på färden, och glöm inte at ha reflexvästarna på!
kramar
Anncarin m familj

2007-09-23 @ 22:00:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0