Copenhagen...

Från allas vår favoritstudenstad (Lund) - där vi för övrigt fick en guidad tur på Thomanders studenthem (STORT tack till vår pappa Klas!) - fortsatte så vår resa mot grannstaden Malmö. Eftersom Malmö och Lund i princip är en och sama stad, ansåg Viktor det "helt okej" att ta tåget från ena änden av staden till den andra (från Lund till Mamlö). Huruvida Erik satte sig på samma tåg, är ännu en gåta....

I Malmö fick vi båda för första gången användnng av våra kära liggunderlag, weei! Efter en kväll på KB´s i Malmö (enligt Per Niklasson Malmös "deluxe-inneställe!") fann vi båda våra självupplåsbara underlag tillfredsställande på alla möjliga och omöjiga sätt!

Som ni säkert redan klurat ut (alla utom Bengan förstås...) så sov vi hos vår kära kamrat Per Niklasson. I en vacker  barack alldeles i närheten av Turning Torso rumsterar Niklasson i en trevlig liten lya på tio kvadrat. i det stora fina köket  åt vi ugnsstekta grönsaker och havregrynsgröt, mums!

Tack och hej, sa vi till Niklasson morgonen därpå vilket besvarades med en manlig kram, i all vänskaps tecken. Mot tåget, över sundet och "swisch" var vi framm i den danska drottningens hemstad (Puttgarten? Nepp!). Här har vi glädjen att spendera några dagar tillsammans med familjen Stoor. Stoor´s bor i den centralt belägna Gustavskyrkan, med gångavstånd till såval havsfruar som nytorg. Här utfodras vi så det står härliga till, må ni tro!

Omdelebart efter lunchen (igår) bar det av mot Carlsbergs bryggeri. Där lade vi oss båda under cisternerna och inmundigade livets härligheter. Allt till priset av ett paraply (av enklare modell)!

När klockan slog nio slag var det äntligen dags för filmkväll. Medan kvinnorna gick en trappa upp för att se "How to lose a guy in 10 days", bänkade grabbarna sig i soffan (på den undre våningen) för att uppelva Hitlers sista dagar i sin bunker. efter denna minnesvärda dag var det så dags att stiga till sängs.

Denna dag har än så länge bestått av frukost, stretching, barndop, kyrkkaffe med kantorer och körledare samt lunch med familjen Stoor. Härnäst väntar en cykeltur längs Köpenhamns gator och torg (läs Ströget). Viktor skall inhandla matchande strumpor och kalsonger,  medan Erik föredrar att botansiera bland det danska utbudet av duschcreme (som för övrigt påstås vara gigantiskt). Därefter skall strumpor, kalsonger och creme packas ner i gympapåsar och föras till stadens badhus, där Viktor och Erik tänker fukta sina kroppar i det temperarade vattnet

Åh, så fuktigt!



image16
Gustafskyrkan - Hur skulle vi klara oss utan den?



image17
"Kolla brudar, jag kan hålla i två ölglas samtidigt..."



image18
"Der Untergang" - En mycket intressant och sevärd film!

Kommentarer
Postat av: Uffe

Hej!
Jag är fortfarande lätt avundsjuk men unnar er verkligen att ha det bra! Copenhagen är härligt och att drabbas av familjen Stoors gästfrihet är alltid behagligt. Här hemma är allt sig likt, svartslakt, kallt inne och bilar som är risiga. Nej mittåt, vi har haft mycket härligt umgänge under helgen som gått, det är alltid härligt med vänner och socialt liv, det har ni säkert också upptäckt. Mamma hoppas det blir mer o mer sol och varmt för er framöver. Ta väl hand om er!!
Pappa Uffe

2007-09-30 @ 20:46:37
Postat av: Annika

Hej pojkar,
Umm, jag håller med pappa Uffe, lite avis är man allt....
Vad snälla alla verkar vara, det verkar som om alla slåss om att sköta om er. Ni får väl träna in några fina "tacksånger"i många stämmor och på olika språk. Har påven hört av sej än?
kramar mamma A

2007-09-30 @ 21:22:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0