Ich bin ein Berliner!

Så där, då var vi framme i drömmarnas stad nr. 2; Berlin! "Mitt city, ditt city. Mitt i city".

Om vi ska bli av med den trista obligatoriska resfaktan först:

Vi cyklade från Rostock. Trampade på som vi hade skärselden i härlarna! "Hej vad det går!" Dock hade Eriks växelgivare fått sig en törn när cykeln var på färjan (Philip tänker; "Ahh, tax-free!"), så när han vid staden Laage trampade på i sina dåvarande 25 knyck, sa det poff och kedjan flög rakt bak och upp i gomen på Viktor.. "AAAAAJJJ!"

Läkare struntade vi i. Viktor fick laga gomen med gängtejp. Men, i Laage visade sig det finnas en superb cykelreparatör! Han konstaterade att min cykel behövde ses över, justeras och utrustas med ny kedja.

Medans Jürgen (som Erik tror att han heter) eller Stephan (som Viktor tror sig veta att han hette) plockade ner cykeln i molekyler och satte ihop den igen, så tog vi lite dryck på det inrökta fiket strax över gatan. Inga skitiga fingrar här inte!

Jürgen (som Erik tror att han heter) eller Stephan (som Viktor tror sig veta att han hette) lyckades prima och vi var nu reda att trampa vidare, ytterliggare 22 mil till Berlin.

Resans;
Vurpor:  1 viktor, 1 Erik. (Ställningen är nu 4 - 1)
"Hallo, hallo":  44 stycken
Hastighetstopp:  60 km/h
Hastighetsflopp:  4 km/h (Eriks kedja hamnade ju som bekant i gomen på Viktor)
"Safe":  Cirka 10/person (Ställningen är bäst att inte spekulera i)
Inköp av cocktailtomater:  Inget. (Vi har inte köpt några cocktailtomater under resan. Inte heller; Palestinasjalar, gravad lax, trådlösa hörlurar)
Inköp av kalsonger;  1 par Viktor, 1 par Erik (ställningen är nu 1 - 1)
Inköp av strumpor:  2 par Viktor, 2 par Erik. (Ställning: 2 - 2)





Nu har vi sovit ut på att Mega-fräckt ungdomshostel i centrala Berlin. Konceptet: "Ät tills du spricker", hanterar vi i det närmaste bokstavligt. Vår teori är att äter man frukosten tillräckligt noga och sent på morgonen (förmiddagen) så klarar man sig utan lunch, och kan istället koncentrera sig på viktigare saker, t.ex. en ordentlig kvällsvard!

Berlin visade sig i dag, när dagsljuset kommit krypande vara en riktig storstad. Vi har sett saker som; "Rödljus", "Bussfiler", "Inne-ställen" och "Taxichaufförer". Alla ting värda att fota!

Dagen började med att vi tog buss "M-46" till zentrum. Vad två skarpa karlar som vi inte förstod var att den härliga "M-46" går i två riktningar. Efter att ha hamnat långt ut i en underbar förort var det dags att bege oss med bussen "M-46", i en annan riktning.

I Zentrum har vi sett massor. Det fräcka internetcaféet vi sitter på är dock inte utrustat med USB-dockning, så några foton kan vi inte bjuda på. Ni får istället förställa er. Stenbyggnader. Poliser. Höga torn. Japaner. Äldre män i hatt (Sånna män sin Inga säger att man bör akta sig för om man ser dem i trafiken. Varför? Det får Inga förklara närmare om hon känner behovet.)

Nu blir det matlagning och kortspel med våra internationela vänner på kommande nätters boende. "Frank från Istanbul" har lovat att dansa lite senare i afton. Han kan visst en utomordentlig magdans av Hula-Hula-karaktär. (Bilder kanske kommer, om "Frank från Istanbul" tillåter.)

image23
Hittade en passande bild i bloggens arkiv. Adress, info och nummer till Hostlet vi bor på kommande 2 nätter. Det är alltså fritt fram att hälsa på! Tre lätta knack på dörren, så öppnar vi utan sång. 2 lätta och 2 hårda knackningar, så är en stämsång inkluderad.






Till er tusentals läsare: Om man vill kommentera inläggen, så finns det en liten knapp under varje inlägg som heter just det aktuella; "Kommentera".  Varför inte, liksom.



Sålänge!


Kommentarer
Postat av: Körkortsinnehavarn

Ja, varför inte liksom. Jag skulle råda Viktor till att inte äta morötter eller praliner, då gängtejpen lätt kan spricka, och Erik till att inte trampa på i 25 knyck. Kör i 50 istället, så hinner ni inte märka att någon kedja saknas förrän ni är i tryggt förvar hemma hos självaste Mr. Pope. Njut av Deutschland!
Ps.Om ni ser en röd Volvo, reg. nr. LEW 953, uppbrummandes hack i häl, så kan det vara jag som har kommit för att ge er lift.

2007-10-06 @ 18:48:46
Postat av: niZze

Hallå pojkar! Verkar ju som att ni har det finemang på eran lilla tripp. Även om jag måste tillstå att jag är en gnutta besviken, för var inte målet att ni skulle spendera nätterna i erat superfräcka men ack så kalla "Ranger"-tält!? Nu verkar det ju istället som att ni lever ut alla era ungdomliga lustar på lyxiga hotell! :)Jaja, men ni får sköta om och ha det gött era gamla "törskar! Pözz å Kram ;P

2007-10-06 @ 19:39:28
Postat av: Malou

"Torskar"

2007-10-06 @ 19:40:34
Postat av: Annika

Hej pojkar!
Ja, jag håller allt med om att det kunde vara lite fler kommentarer, så ni också får lite roligt. För roligt tror jag att vi alla har som läser er blogg. Det är i alla fall en av höjdpunkterna på min dag, hmmm vad säger detta om mitt liv, tål att tänka på...
Bra liv, nu när jag tänkt en liten stund, alldeles fantastiskt bra faktiskt. Att vara mamma till Viktor och körkompis till Erik, det går inte av för hackor. Att sen ha en vecka ledigt innan nytt jobb och dessutom inleda den med några romantiska dagar i Tallin med den käre maken, I'm a lucky woman!
Tänk att ni verkligen skickade mailet till påven, ni är inte kloka, eller också är ni det. Har han svarat än?
Hoppas du skojade om gomskadan, tänder ska man vara rädd om, det vet jag av erfarenhet.
Sköt om er!
kramar,mamma A

2007-10-06 @ 20:43:06
Postat av: Vivi

Glöm inte att ta en currywurst på Kurfürstendam, öster om Gedächniskirche, den går verkligen inte av för hackor!!!
Kinarestaurangen precis vid densamma kyrka är en pärla i all sin prålighet, god mat, t.o.m. hyfsat billig, trevlig personal och fin utsikt (över vackraste kyrkan i världen...)
Två intellektuella gossar som ni får ju inte heller missa Murmuséet eller Judiska muséet, ej heller att förglömma det hemska i Sachsenhausen, ja, varför inte bara stanna där i är...? =))

2007-10-06 @ 21:22:50
Postat av: Fritids-Ulla

Vi cyklar runt i världen, vi spelar på gator och torg...
Efter att ha läst er berättelse vill jag bara uppmuntra er med att i varje helvete finns det en Gud... ;~))
Tänker på er, och särskilt dig Viktor, varje dag!!!
LYCKA TILL!!!

2007-10-06 @ 21:28:40
Postat av: Kör-Lena

Hej på er!
Har inte varit inne och läst på några dagar, så det blev en ganska lång historia idag! Ni verkar ju ha det riktigt omväxlande, spännande och trivsamt! Synd att ni inte var i Berlin förra helgen. Då kunde ni hejat fram mej och 39.999 andra tokiga löpare på gatorna. Det var trångt vill jag lova! Njut av sta'n, den är en höjdare! Må gott!

2007-10-06 @ 23:04:29
URL: http://punktering.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0