Papi, nu ar vi har!

Finito!

Pronto!

Kaputt!


Ja, listan med ord som beskriver vad som har intraffat, kan goras oandligt lang, Vi valjer dock att summera det hela  med fyra sma ord;

"Vi ar framme!"

(Okej, tre ord. Desto batttre!)

Efter en laaaaaang sovmorgon och sisadar tre besok pa en valkand hamburgerkedja, var det i lordags kvall sa antligen dags for le grande Finale! Uret stod pa 19.30, pulsen var uppe i 190 (Erik) och 70 (Viktor, som trots allt har tva mil mer i benen!), och tva cyklande pojkar (dvs. vi!) trampade sina sista mil langs Roms gator och torg.

Har stoppar vi nu, och hoppar istallet  sex timmar bakat i tiden. Krangligt? Ja! Nodvandigt? Nej!

Klockan ar 13.00. Vid station Termini star en man som till vardags arbetar pa skvallerbyttan Expressen. Det har gatt rykten om att tva pojkar till synes helt utan anledning vigt ett halv ar at att resa fran ostgotaslattens trygga fauna, till Romarnas naste. Till pa kopet har de, pa svenska cyklar, trampat sig hela vagen dit! Mannen som arbetar pa Expressen tycker att detta later frackt och lite konstigt, och att det ar vart att skvallra om. Sa, darfor star han nu vid Termini pa utsatt tid (13.00) och vantar pa tva cyklande pojkar med delar av familj. Vad denna man som arbetar pa Expressen inte vet, ar att de som istallet valt att flyga till Rom (modrar, fadrar samt en bror) annu sitter pa Skavsta Flygplats och vantar. Deras flight ar atta timmar forsenad pga. att nagon hallt ut glass pa landningsbanan vilket i sin tur gor den omòjlig att anvanda.

Vad som hander med mannen fran Expressen far vi aldrig veta. Kanske vantade han en timme, eller kanske tva. I vilket som helst vantade han forgaves.

Sa, lat oss nu hoppa fram till klockan 19.30 igen!

Framme vid centralstationen Termini vantade nu trotta, hungriga, men stolta och lyckliga foraldrar samt en torstig bror. Med svenska flaggor, godisutsmyckade cykelslangskransar samt en egenhandigt gjord banderoll (med fyndigt rim pa!) var de nu redo att ta emot sina cyklande avkommor.

Hòger, vanster och stopp vid en blinkfyr. Hoger igen och vips sa var resan slut! Kramkalas uppstod, graten brast for en och annan moder, och mitt i allt tumult forklarade pappa Uffe och pappa Pelle hogtidligt att det nu minsann var bevisat att alla vagar bar till Rom! (Viktor tillade da snabbt som en iller att vag 44 utanfor Prag dock ar ett av fa undantag).

Helgen har darefter spenderats som en helg i Rom skall goras; hotell, sightseeing-tur och desserter i langa rader. Efter ett drygt dygn med familjeliv, var det sa dags for de flygande delarna av sallskapet att aka hem igen. Cyklar packades in i byggplast samt soffodral, for att sedan sattas pa bussen till flygplatsen och tillsammans med ovrig familj flygas mot Skvasta.

I skrivande stund befinner sig familj och cyklar annu i luften. Sjalva ar vi annu i Rom, for att tillsammans med en kar van (Dimitri) samt Lucas njuta av Roms harliga atmosfar i ytterligare nagra dagar.

Vi vill tacka er alla som foljt var blogg (och som givetvis tanker kommentera detta inlagg!), men samtidigt passa pa att lyfta ett varningens tecken. Denna blogg ar namligen inte helt slut annu. Kommande dagar lar inget handa, men nar vi kommer hem skall resan utvarderas, betygsattas samt skrivas om till filmmanus for att sedan resultera i en Oscarsbelonad film med Brad Pitt och Jack Black i huvudrollerna. Pitt spelar Viktor och Black spelar pappa Uffe!

Det ni!

Vi ses om nagon vecka!
Ta hand om er sa lange!


image76
"Framme! Nu sprutar vi skumpa!"



image77
"Jag kan ju alltid spexa till det lite grann. Kanske klattra upp och hanga knaveck?"



image75
"Avspanda" killar med minuter kvar till malgang...



image78
Ett paket cyklar pa vag!



Kommentarer
Postat av: Anonym

Hurraaa hurrAAAAA!!!!! Ni är i mål..helt sjukt!! Grattis grattiss! Vem ska spela Lisa i filmen undrar jag? Kram. vi ses snart..live...wohoo!! Kram tille r!

2007-11-12 @ 13:53:02
Postat av: Håkan

Bra jobbat av er båda två!!!
Ha nu ett par sköna dagar i Rom! Se upp för farliga fotbollshuliganer bara!

Håkan

2007-11-12 @ 14:22:52
Postat av: Nina

Grattis!! Kul att ni är framme och att ni tar er tid att njuta lite av Rom. Hoppas ni haft en kul resa, ska ni kolla vägarna till något annat resmål någon annan gång eller har inte denna färd gett er blodad tand?!
Grattis återigen! Välkomna hem till snö och minusgrader!

2007-11-12 @ 14:57:23
Postat av: Knack-Knack-Knack-Knack-Knack-Knack-Knack?

Starkt jobbat! Vi ses på gården utanför min lägenhet om en vecka för nu ska det minsann spelas krocket!

2007-11-12 @ 15:42:13
Postat av: Sara

Oj, grattis :)(Eller vad man nu säger..) duktigt cyklat i alla fall :)
Hur många besökare har ni haft dagligen? På ett ungefär sådär..?

2007-11-12 @ 15:47:58
URL: http://saraeleonora.blogg.se
Postat av: herero

Yeah.. Det bästa tycker jag nästan är viktors mustasch. Men som sagt. Det andra är ju bra också. See ya guys spoon!

2007-11-12 @ 17:47:19
Postat av: livin la vida loca

Congrats boys!
Ett sånt hejdundrande äventyr, krokodiljägaren skulle vara stolt.
Undrar bara var ni har hittat bilden på super mario som ser ut som Victor?
Arrividerci!

2007-11-12 @ 21:43:55
Postat av: Vivi

Men, hallå, har ni träffat påven än? Annars var väl resan helt förgäves...?
Btw så har det redan dröjt en vecka sen förra inlägget, så kom inte och säg att det skulle vara konstigt med väntan! ;-)

2007-11-12 @ 21:57:39
Postat av: Fritids-Ulla

Ja, jag vill leva la dolce vita, aha, ja, jag vill leva la dolce vita, aha. Jag vill bada i champagne, min vän, på vår resa genom gryningen...

Hipp hurra, det gjorde ni bra, synd bara att ni skickade cyklarna på flyget, för hur ska ni nu komma hem, då?

2007-11-12 @ 22:07:12
Postat av: Elin da soprano

Wiiie :)
Det fanns något bortom bergen trots allt! GRATTIS som fan! Vi syns på min konsert med olika tolkningar av min favoritlåt :)

2007-11-12 @ 23:13:48
Postat av: Hälsning från moster i Värmland....

....och "kommentar" på reseslutversen.....
Det var en cykeltur som heter duga! Det var bra gjort! Grattis till ett nått mål! (Jag har följt er på skärmen och ser fram emot en reseberättelse i ord, bild och ton, live, i juletid!)
Härom morgonen meddelades i etern att Vägverket, Banverket och Nutek föreslår regeringen att en stor summa pengar satsas på att få svenskar att cykla mer. Man vill bl a få till stånd ett planeringsråd för cykelfrågor. Verken är kanske inte ännu underrättade om den expertis som nu inom kort finns att tillgå i landet (eftersom Expressenkillen inte höll ut!)Så för allt i världen hör omgående av er till verken så att de tar till vara den högkvalificerade kompetens som nu finns
på cykelområdet! En konkret fråga de vill att ni ska arbeta med är: att man ska kunna medföra cykeln på kollektivfordon (flyg?) så att man får människor att lämna bilen hemma!
Må gott och Välkomna hem!

2007-11-12 @ 23:15:33
URL: http://punktering.blogg.se
Postat av: Jack Black

Hej cykelpojkar!
Det var härligt att träffas i Rom och vara aktiva åskådare till er målgång. Rom, en stad med en speciell puls och känsla, en blandning av gammal historia och sprudlande liv.
För de som inte tror det så tror jag ändå att påven talade till er. Vi kom exakt till hans söndagstal och hörde tillsammans med många tusen flera hur han sa något om Victor och Erik och folket jublade och applåderade. Mina italienska språkkunskaper är inte de bästa men det är min övertygelse att talet handlade om er cykeltur, eventuellt med ett litet avbrott för lite liturgi.
Ni är mycket välkomna hem, ví ska bjuda på grissinipinnar(recept) och nutella.
Uffe

2007-11-12 @ 23:49:57
Postat av: Dimitri

Tusan va bra! Men att ni kom laengre aen till Odeshoeg foervonar fortfarande. (Sakert att ni inte anvaent photoshop?)
Jag aer hungrig. hej

2007-11-13 @ 11:21:30
Postat av: Olof

Grattis!
Tänkte bara säga att om rollen som Erik i filmen inte är tagen så är jag rätt sugen...

2007-11-13 @ 12:15:07
Postat av: jonas

GRATTIS killar, ni är ju grymma. trevlig flygresa hem.

2007-11-14 @ 14:04:09
Postat av: Hugo

Grattis!

2007-11-14 @ 17:40:52
Postat av: Anna Gullman

HURRA HURRA HURRA! Bra jobbat!
Se så... se till att komma hem nu - vi längtar efter er!
Kram
Anna

2007-11-15 @ 07:52:26
Postat av: Stina

Amazing guys, amazing. You're unbelievable! Well done!

2007-11-15 @ 10:18:15
Postat av: Fru exordf. Anna Lundgren

Jag är så lycklig över att ni lyckades ta er fram, trots matförgiftning i Lund.
Ni är mina 17-plats idoler, straxt efter alla Narutokaraktärer.
Vi ses till (h)jul era filurer,
ta hand om er tills dess!

2007-11-15 @ 17:26:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0