Glazzigt - I dubbel bemärkelse

Vafalls, lagar de glass pa trangiaköket? Nej, men restaurangen/caf´et "Prima Vera" Serverar svindyr Appelstrudel mit glass unt sahne. Schmekt gut, aber kostet gigantische money!

En vilodag i Rostock är bättre än tre i Rottne.

Dagen skall vigas at shopping (duschcreme och underkläder) och kulturella akviviteter, inledde Viktor denna morgonkonversation, när de bada stod i duschen och skrubbade sina kroppar.

Glada och nyskubbade skred de sedan ner till stadens zentrum. Det visade sig att man fällt en mur i grannkommunen, visserligen för nagra ar sedan. Men, en mur är alltid en mur och vi försar att Rostockarna vill fira detta genom att sätta las och bom pa alla stadens butiker. Ingen mat, inga kalsonger och ingen duschcreme.

Hungriga, kalsonglösa och utan creme (duschcreme) tog vi för 1 euro och 60 cent (per person) der Pendelzug 21 minuter bort, och hamnade i Warnemünde, där de minsann firade pa helt annat vis. Här var det fyverkerier i skyn, luftballonger likasa, samt langtradarrace, pa gator och torg. Affärer öppna och fyllda med glittrande lederhosen, vilket vi tog tillvara pa och köpte ett par vardera! Perfekt för bade vardag och fest. Ett "Super klipp", som man hade annonserat pa City Gross i Mantorp.

Kalsonger, strumpor och duschcreme star dock fortfarande pa inköpslistan.

Aber, vad gjorde vi i Warnemünde?
- Erik smygfotade tyska män
- Viktor köpte en Appfelstrudel och en Latte Macchiato
- Solade i 20-gradig värme. (17-gradig)
- Dansade i kyrkan
- Erik köpte en Appfelstrudel och en Latte Macchiato
- Fotograferade golv. (Samma golv som vi dansade pa, cirka 20 kort, kanske kommer upp senare.)
- Erik genomförde sin första tyska beställning. (Appfelstrudel och en Latte Macchiato, samma som Viktor)
- Planerade vara framtida liv och hus. (Erik ska bo i ett stengods püü Djurgarden, lite herrgard, men ända mycket spröjs. Prioriteringar: Kök, badrum, sovrum samt en bra toalett och fru. Viktor tänker punsch, mycket punsch. Lite skärdgardsdoktor, men ända mycket ytor. Ytor, punsch och praliner är ledord. Gemensamt motto: Att leva och verka till 110%, sommar som vinter.)
- Vi akte hem. För samma pris som vi akte tidigare. 1 euro och 60 cent (per person). Erik fick enligt biljettklipparen inte ha fötterna pa sätet. Denna information gavs till Viktors förtjusning pa tyska. Eriks fötter förstod knappt.


Framtiden?
- Cykla till Rom
- Skaffa bra toalett och fru.
- Cykla till Waren imorgon, cirka 13 mil.
- Leta boende (nagon som har, hör av er!) 200-300 kvadrat, stockholms skärgard. Mycket Punsch.
- Leta boende i Waren.
- Köpa duschkräm i Berlin lördagkväll till tisdag.
- Fortsätta till Dresden, för att leta kalsonger och strumpor.
- Fylla pa nutellalagret.





Kanske hittar en dator i Berlin, mer info da. Lev sa gott det gar salänge.

Philip; Bald gibt es ein GPP!






image24
Tack Hasses Cykel och Maskin för nutellahallaren. Vi har just insett varför ni envisades med monteringen!


image22
"Hej, Hej!"



image21
"Hej, Hej!"

Kommentarer
Postat av: Anna

Ojoj. Imorgon kommer mamma Barbro knalla till Komsum och köpa sig en egen burk Nutella.. Här är det svinkallt så cykla in för långsamt för då kanske kylan kommer ifatt. Ni verkar ha det riktigt bra för övrigt, och i sängarna i Copenhagen får man ju sömn som motsvarar minst 3 vanliga nätter så ni kanske inte hunnit bli trötta än. Jag hör ingen klagan om rumporna heller, är det över? Haha. Ha det gött! (Jag vågar inte skriva det, men tysk hälsning...) Kram från Syster Anna (jag skulle ju kunna vara en nunna i Rom med det namnet...aja).

2007-10-03 @ 23:01:53
Postat av: Vivi

Det finns ett jättebra internetcafé vid Potsdamer Platz, och ett (eller kanske flera...?) på Berliner Hauptbahnhof, mittenplanet...

2007-10-04 @ 14:25:56
Postat av: Annika

Nutella, hmm vad är det för nya vanor du skaffat dej, Viktor....
Det verkar som om ni har det fortsatt bra, men jag är lite orolig för hygienen. Cykla snabbt till Dresden och kalsongaffären.
kram mamma A

2007-10-04 @ 16:38:32
Postat av: Pelle Hedberg

Goddag!
Jag har just börjat följa edra bravader på de svenska, danska och tyska vägarna. Hygienen, som föräldrarna bryr sig om, är det bara att strunta i, för ni är väl vuxna män som gör saker tillsammans?
Nej, hygien och kalsonger, en futilitet in ein freies Europa; kom bara ihåg inför besöket i Vatikanen att ta med några klädnypor till Bennydictus och hans heliga lakejer. Be honom också eventuellt att ha acn på i den vita limon, samt vid för stark lukt veva ner rutorna. Kanske bjuder han er på kaffe och bannbulla (nudge, nudge)? Fråga också sedan hur han egentligen gör med sin lustiga mössa när han själv tar på cykelhjälmen för en lustiger tur runt Petersplatsen. Han kanske rentav visar reflexvästens, Reflectus majesticus,
altare, som inte många känner till. Det ligger precis till höger om gravplatsen för den heliga ringklockan.
Ha det fortsatt bra
önskar
Viktors kusin Åsas man Pelle

2007-10-05 @ 13:01:36
Postat av: Taxfreemannen

Ett stengods på Djurgården, det låter det! "Majorna! HA! Ja det är ju ingen överklass direkt!" Jo minsann, plötsligt börjar jag förstå vilken division vi siktar på. Lycka till med praliner och punsch också Mr.GPP!

2007-10-06 @ 14:03:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0