Dresden-Gunnar har essat sig kvar i vàra sinnen och minnen..

Hàr sitter man, ofòrmògen att anvànda vara tre sista kàra bokstàver i vart kàra svenska alfabet.. Det har blivit sa pa sistone. Att vi ser allt det svenska som Kàrt.. Bastu (egentligen finskt..), blabàrspaj (sàkerligen importerat), potatis (med all sàkerhet svenskt!), Kòrsang, IKEA.. "Nejmen, làngtar grabbarna hem?!" Nejda, vi ser bara till allt gott vi har att atervanda hem till sedan! Allt som vi nu kommer att se med oppna och varldsvana ogon! 

I vilket fall ska jag utan de dar kara bokstaverna ge er en rapport harifran. Efter alla fina och varmande kommentarer (Fjàsk, saklart, utifallatt Mamma Annika fàr fòr sig att gòra verklighet av den dòr insamlingsfonden hon pratade om...) kan man ju inte gòra annat àn att ge er ànnu en làgesrapport! Innehallande nagrarader ovàssentligt pladder, samt ett par suddiga bilder.. 


Idag vaknade vi med en fràn doft i vart rum. Om det var vara "ett fax" som hade utlòst den fràna doften, eller om det var alla de klàder, prylar och pinalar som vi hàngt pa tork som doftade, àr ànnu ovisst.. men, vi gissar pa det senare. Fòr, nagot fax hade ingen av oss fatt under natten. (ett svar till parallellen med "ett fax" àterfinns i en av Robert Gustavssons sketcher, fòr den som tànker gràva djupare i detta...)

Frukosten var tidig och vi blev direkt efter den ivàgkòrda fran hostelbyggnaden. Det var nàmligen "mycket att stà i" just denna dag, och ingen fick vistas i byggnaden mellan 10.00 och 15.30. "Jippie", tànkte vi och drog med motvilliga fòtter ner mot stadens centrum. Vilka hàngvivna backpackers/turister!  High Five!

Dagen bjòd pa en kaffe, tills fiket skulle ha siesta i ett otal timmar, sedan en kaffe till (làs 2 hamburgare och 1 milkshake) pa det internationella haket McDonalds aka. Donken. Till slut, efter trevlig spràkande med Italienska park-anhàngare pa en av stadens bànkar, slog klockan 15.30 och vi atervande till Fax-/blòta pryttlar-lukten och làste varsitt kapitel i varsin bok. 

"Erik, skynda. Dom har ruskigt billiga pizzor pa europizza!", skriker Viktor i skrivande stund. 

Nu pratade jag dock just med min far i telefonen.

Far: "Blir det Pizza ikvàll eller, kanske frèn europizza?!" 
Erik: "Nej, da spricker budgeten! Vi àter bara gròt, bananer och cykelslang.". 

Fòrlat pappa. Men, Viktor och jag kollade just vara konton, och sag att vi lag langt pa plussidan. Sa, ikvàll firas med med "Europpizza". Italiensk speciallitet fòr ynka 3.00 euro. Hòr och hàpna, gott folk. Hàr finns pengar att spara!


Imorgon drar vi vidare mot Rimini, till ett hostel dàr det ryktas om "Free Internet Access". Det klingar likt Ròdtornets vàlljudande klockor i vara òron. Alltsà kommer ni antagligen fa ànnu mer av oss dàrifran! Tills dess, ha det gott i landet i norr! Med Bastu, blòbàrspaj och allt annat vad landet har att bjuda pa..

Bon Apetit!



image70
"Kolla brudar!"




  

Kommentarer
Postat av: nisse

Hallå pojkar!
Sugna att hänga med på Salem i Linköping den tjugosjunde november? Kan boka biljetter åt er isåfall! :)

2007-11-01 @ 16:33:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0