Berlins skafferi bjuder upp till buffé!

Alternativ 1: Idag vaknade vi büda klockan 7 pa morgonen med den gemensamma tanken; "Jippie, morgon! Dags att ga opp och utföra ordentlig morgongymnastik! Efter gymnastiken at vi frukost före alla andra, och drog sedan ut med kikare pa stadens alla torg och tittade pa alla de turistiga saker som staden bjuder pa! Vi träffade "Stefan och Carina" vid ett rödljus. De visade sig vara ett mycket trevligt par som bosatt sig i Berlin för 3 ar sedan, da Stefan lyckades komma över en kollegas vüning och konkurera ut sin chef och därmed komma över en hel förmögenhet.
"Stefan och Carina" visade oss nagra av spotsen i Berlin som en vanlig turist aldrig skulle kunna tänkas se. Gömda parker, fik som serverar "1 negerküss och en kaffe-latte" till priset av 2 cocosbollar samt ett slags torn för TV-komunikation, som har en golfboll spättad pa sin lans.


image30
Stefan och Carina, pa deras dagliga joggingrunda runt west-Berlin



Alternativ 2:
Vi sov ut ganska länge, klev ner till frukosten senare än väntat, och slängde i oss vad vi kom över (nästan till den grad att vi sprack!) innan de plockade bort härligheterna för att förbereda kvällsmat. Sedan tog vi S-bahn in till centrum och gick pa en guidad tur. Flera timmar lang, men mer intressant än vad vi nagonsin kunde tänka oss.. "Dot.com-Chris" tog oss med pa en spännande färd genom gamla byggnader, förbi en mystisk mur och över tungt trafikerade gator.


image25
"Dot.com-Chris" beskriver murens sista timmar.





Vilket alternativ som stämmer far ni speckulera i bäst ni vill. Ett är lögn, det andra är mindre lögn. Vi är i alla fall helnöjda med det alternativ vi "valde" och inser att det gett oss en ännu bättre bild av ett fullspäckat Berlin.


Efter att pa Schönhauser Allee ha hittat ett internetcafé som accepterar att man pluggar in sin kamera av digital modell och matar världen och punktering.blogg.se's alla läsare med lite bilder av mer och mindre bra kvalitet sa är vi büda redo att bege oss mot en omtalad restaurang och tugga i oss varsin suberb wienersnitzel med tillbehör och därmed säga tack och adjö till ett höstigt men soligt Berlin. Imorgon beger vi oss vidare pa var tur mot var högt uppsatte far; Paven. Mr. Pope.

För er som inte har var resrutt helt klart utpräglad i era huvuden; Dresden är nästa storstad pa listan. Sedan väntar Prag, Salzburg, Venedig och slutligen Rom. Däremellan en uppsjö av trevliga sma byar och städer, fulla av människor som gladligen tar emot oss med öppna armar och ger oss den kost och logi vi behöver.





Pa grund av tidigare uteblivna bilder laddas här upp en blandad kompott frün den senaste resveckan!



image31
Den glazziga dagen i Rostock bjöd pa mycket sol och konverserande angaende framtiden. Vi hörde att det visst var kallt hemma, och skadeglädjen ska visst vara den bästa..



image34
Erik krävde ett ordentligt övertygande av cykelmekanikern pa att cykeln verkligen var korrekt opererad. Efter att mekanikern till slut gjorde den gamla beprövade dansen "huvud, axlar, knä och ta, knä och ta.", sa kunde Erik andas ut och inse att det var läge att trampa vidare.


image29
Efter lite läsning av kartan hittade vi till sist vägarna som skulle ta oss frün Rostock till Berlin.




image26
Väl framme i Berlin lagade vi var mytomspunna gryta, som vi övertygade vara internationella vänner att det minsann var traditionell svensk kost.



image33
Berlin gav oss ett ypperliggt exempel pa vad det är för bakdel vi büda eftersträvar. Väl framme i Rom ska vi ocksa smörja in oss, sa att vi glänser minst lika mycket som Herr Staty!




Ha en härlig söndagkväll, gott folk!

Kommentarer
Postat av: davidjanzen

Hej hopp, här kommer en sjudundrandes överaskning till eder båda (om ni nu inte har hört det innan); Ni båda kan känna er trygga i det Topp 5 ariska landet. Rajjan pirajjan befinner sig nämnligen också i tyskland, där han för övrigt ska studera till läkare ( läs hans far beodrade honom). Han skall först studera tyska, för att sedan bli en tillförlitlig läkare som alla vill gå och diskutera sina skraplotter med. Jag hoppas att ni nu känner er litet mer trygga i stora starka Tyskland. Jag följer er blogg lika ofta som jag borstar tänderna! puzz

2007-10-07 @ 19:38:17
Postat av: Anonym

Hallållålllållålållåå Erik!
Vi följer Eran blogg med förtjusning och spänning och är SÅ stolt över Dig att Ni har kommit längre än till "Lankabron"......... På Konsum är allt precis som vanligt: Leveranserna är sena, lagret har inte blivit en dansbana, Risentabönorna kostar 6 för 20 kr, ny kaffekampanj v. 42 och all personal pratar fortfarande med sig själva. Men vi saknar Dig!
Sköt om Dig och cykla försiktigt!
Kram
Konsum, Vadstena!

2007-10-07 @ 23:25:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0